de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief voor ouders
de Bibliotheek
Jeugd 0-6
Voor ouders
Online Bibliotheek
BoekStart
 
S

Op 26 januari starten de Nationale Voorleesdagen, de campagne speciaal voor de allerkleinsten die nog niet zelf kunnen lezen. Tien dagen waarin het voorlezen centraal staat. 

Want samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen, verhaaltjes voorlezen en geluidjes maken is niet alleen heel gezellig, maar ook heel leerzaam voor kinderen.

Deze nieuwsbrief krijg je aangeboden door de Bibliotheek. 

 
 
S
 
Laat je verrassen

We hebben een leuke kalender gemaakt voor de Voorleesdagen, met iedere dag een handige voorleestip, een mooie kleurplaat of een leuk filmpje. Open iedere dag een nieuw luikje en laat je verrassen.

En natuurlijk kun je je ook in de Bibliotheek laten verrassen. We hebben een leuke en leerzame activiteit in de Bibliotheek. 

 
Kijk op de website voor meer informatie   S
 
S
 
Word lid en krijg een cadeautje

Is je zoon of dochter al lid van de Bibliotheek? Als je kind lid wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen, tussen 26 januari en 5 februari, krijgt het een vingerpopje cadeau.
Je kind is gratis lid van de Bibliotheek.

Ook voor jou als ouder hebben we leuke boeken en tijdschriften. Over opvoeden, kookboeken met kinderrecepten of knutselboeken om samen gezellig te knutselen. Je kunt je direct inschrijven. 

 
Schrijf je hier in en krijg een cadeautje   S
 
 
S
 
Er zijn 10 prentenboeken uitgekozen die in deze dagen in de belangstelling staan. De prentenboeken zijn allemaal te leen in de Bibliotheek.
 
Bekijk hier de prentenboeken top-10   S
S
 
 

Luister hier naar het liedje over het boek 'Maar eerst ving ik een monster' van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.
Een mooi prentenboek voor kleuters.
(Klik op het plaatje)

 
 

Luister hier naar het liedje over het prentenboek 'Vos komt eraan!' van Susanne Strasser. 
Een mooi prentenboek voor peuters. 
(Klik op het plaatje)

 
 
S

Van het prentenboek 'Maar eerst ving ik een monster' zijn in de Bibliotheek ook vertalingen te leen in het Pools, Arabisch en Turks. Vraag er naar in de Bibliotheek.
En op de website 'Prentenboeken in alle talen' vind je prentenboeken die zijn voorgelezen in heel veel verschillende talen. Van Duits, Frans en Engels, tot Arabisch, Turks en Pools. Sommige prentenboeken zijn zelfs voorgelezen in een dialect zoals het Gronings en het Limburgs of in gebarentaal. 

 
Luister hier naar prentenboeken in alle talen   S
S
 
Klik op de afbeelding om de boom in het groot te zien.
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S