de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief voor ouders
de Bibliotheek
Jeugd 0-6
Voor ouders
Voorleesdagen
BoekStart
 
S

Op 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen, de campagne speciaal voor de allerkleinsten die nog niet zelf kunnen lezen. Tien dagen waarin het voorlezen centraal staat. 

Want samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen en geluidjes maken is niet alleen heel gezellig, maar ook heel leerzaam voor kinderen.

Deze nieuwsbrief krijg je aangeboden door de Bibliotheek. 

 
 
S
 
Word lid en krijg een cadeautje

Is je zoon of dochter al lid van de Bibliotheek? Als je kind lid wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen, tussen 20 en 30 januari, krijgt het een vingerpopje cadeau van Coco. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek.
Als je zelf ook lid wordt, krijg je het miniboekje Coco kan het cadeau. Kijk hier welke abonnementen we hebben. 

Je kunt je inschrijven via het speciale inschrijfformulier hieronder. Het pasje en cadeautje kun je daarna afhalen bij de Bibliotheek. Voor zowel het popje als het boekje geldt op = op, dus wacht niet te lang. 
Let op: de cadeautjes zijn er alleen als je via onderstaande link inschrijft, niet als je via de website inschrijft. 

 
Schrijf je hier in tussen 20 en 30 januari   S
 
 
S
Prentenboeken top 10
 
Er zijn 10 prentenboeken uitgekozen die in deze dagen in de belangstelling staan. De prentenboeken zijn allemaal te leen in de Bibliotheek.
 
Bekijk hier de prentenboeken top-10   S
S
 
Coco kan het! geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen (Uitgeverij Gottmer) is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021.
Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

In het filmpje zie je hoe schrijfster Loes Riphagen haar dochtertje voorleest. 
 
 
 
 
 
 
 
 
S
 
Vind je het leuk om zelf Coco te knutselen? Kijk hier naar de uitleg van Loes Riphagen.
 
 
 
 
 
 
 
S
Klik op de afbeelding om de boom in het groot te zien.
 

Voorlezen is leuk, gezellig en heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Lees dan voor in je eigen taal! In de Bibliotheek is ook de vertaling van het boek Coco kan het! verkrijgbaar in het Pools, Turks en Arabisch, vraag ernaar.

Op de site 'prentenboeken in alle talen' vind je audio-vertalingen van een aantal prentenboeken. Deze zijn gratis te beluisteren. Zo kun je, met het prentenboek op schoot, lekker luisteren naar het verhaal in het Pools, Turks, Papiaments of Tigrinya, maar ook in het Limburgs of Twents. Er zijn ruim 20 talen beschikbaar. Hieraan hebben meer dan 20 vrijwilligers van stichting VoorleesExpress met enorm veel passie meegewerkt.

 
Ga hier naar prentenboeken in alle talen   S
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S