de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief voor ouders
de Bibliotheek
Jeugd 0-6
Jeugd 6-12
Online Bibliotheek
Yoleo
 
S
 
Leen eens een Verrassingstas
De Bibliotheek is nog steeds dicht. Balen hè, want lekker zelf een leuk boek uitzoeken is het allerfijnst. Maar we hebben wel wat andere manieren om een lekker boek te vinden. Je kunt bijvoorbeeld een verrassingstasje lenen. Je krijgt dan een tasje met 5 boeken, maar je weet van tevoren niet wat er in zit. Natuurlijk krijg je geen peuterboeken als je al in groep 5 zit.
Vul het formulier in op de website en wij maken een echte feesttas voor je klaar.
 
Ga hier naar de website   S
 
 
S
 
Online lezen en luisteren
Er is de app Online Bibliotheek. Als je lid bent van de Bibliotheek, kun je hierin eindeloos veel e-books en luisterboeken lenen. Via het knopje catalogus vind je allerlei categorieën, zoals Makkelijk lezen voor 6-12 jaar, informatief of poëzie.
Met de zoekfunctie kun je zoeken naar je favoriete schrijver of een bepaald onderwerp. Wil je liever een luisterboek? Kies daar dan voor in het filter en zet je koptelefoon maar vast op!
 
Ga hier naar de online Bibliotheek   S
 
 
 
Heb je de app nog niet op je telefoon staan? Kijk dan eerst even hoe je de app kunt installeren.
 
Kijk hier hoe de app werkt   S
 
S
 
Ik weet al welk boek ik wil

Soms weet je al precies welk boek je wilt lenen. Bijvoorbeeld omdat je juf, vriend, oom of buurmeisje heeft gezegd dat dit boek echt het allerspannendste boek ooit is. Je kunt dan heel makkelijk reserveren via de website van de bieb. En het mooie is: dit kan áltijd, of de bieb nou open is of dicht. Zelfs als je nog niet naar binnen mag.

Zodra je boek klaar staat krijg je van ons een mailtje. Je kunt het dan afhalen bij de deur, zonder afspraak. De AfhaalBieb, heet dat. Kijk wel even wanneer de AfhaalBieb open is, dat je niet voor een dichte deur staat.

 
Hier lees je hoe de AfhaalBieb werkt   S
 
 
S
 
Ik vind lezen niet leuk

Dat kan natuurlijk. Maar je hebt ook grote kans dat je jouw leuke boeken nog niet gevonden hebt. Misschien houd je meer van informatie boeken of vind je lezen lastig. In dat geval kun je boeken lezen waar MLP op staat. Dat betekent Makkelijk Lezen Plein. Ze hebben bijvoorbeeld een ander lettertype. Sommige kinderen met dyslexie vinden dat lekkerder lezen.
Ook zijn er boeken die je kunt lezen en tegelijkertijd op de computer kunt horen. Hier is zelfs een hele website van.

 
Kijk maar eens op Yoleo.nl   S
 
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S