de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Collectie   |   Catalogus   |   Agenda   |   Nieuws   |   Openingstijden
 

Internet, voor de één een zegen, voor de ander een last. Maar we kunnen niet meer zonder. Steeds meer zaken regelen we online via internet.
Voor wie dit lastig vindt, deze maand tips en weetjes om verder te komen.

Kijk voor meer tips ook op onze website. 

S
 
 

We kunnen steeds meer met het internet. Dat kan ons leven makkelijker maken. Thuis de kaartjes bestellen voor een dagje uit. Of iets kopen op Marktplaats. Maar we móeten ook steeds meer met de computer. Een afspraak maken met de gemeente of je bankzaken regelen gaat steeds meer online.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de computer? Kom dan naar het Oefenplein iedere dinsdagmiddag in de Bibliotheek Maarssenbroek.

 
Lees hier meer over het Oefenplein   S
 
S
 
 

Het internet biedt veel kansen. Maar een mobiele telefoon kan soms ingewikkeld zijn. De DigiHandig app helpt je op eigen tempo te leren op je smartphone.

 
Bekijk hier de tips op digihandiger.nl   S
 
S
 
 

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste thrillers? Wil je de Story of de Margriet op je laptop lezen? Of wil je een boek reserveren bij een andere Bibliotheek en weet je niet precies hoe dat moet?

Kom dan woensdag 10 mei langs in de Bibliotheek Maarssenbroek of Mijdrecht. Van 11.00 tot 12.00 uur is een medewerker aanwezig voor hulp.

 
Kijk hier voor informatie   S
 
S
 
 

Wil je thuis oefenen met de computer of je mobiele telefoon. Bijvoorbeeld om e-mails te versturen, foto's te bewerken of WhatsApp te gebruiken. Dat kan thuis of in de Bibliotheek. SeniorWeb heeft handige cursussen.

Schrijf je eerst in bij de Bibliotheek. Daar krijgt je een wachtwoord waarmee je aan de slag kunt. Het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Voor iedereen, jong en oud.
 
Kijk hier voor de SeniorWeb-cursussen   S
 
S
 
 

Ben jij onze nieuwe medewerker Publieksservice op invalbasis, een collega die het net als wij fijn vindt om andere mensen te helpen?

De functie is afwisselend en biedt een goede balans tussen werk en privé met mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

 
Meer weten? Kijk hier   S
 
S

Wil je graag oefenen met Nederlands spreken en luisteren? Kom naar het Taalcafé.
In het Taalcafé gaan vrijwilligers en deelnemers elke week met elkaar (in kleine groepjes) in gesprek. Er wordt over van alles gepraat, familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij.

Er is een taalcafé in:

  • Abcoude: woensdag 19.30 – 20.30 uur
  • Loenen: zaterdag 10.30 – 11.30 uur
  • Maarssenbroek: vrijdag 11.00 – 12.00 uur
  • Mijdrecht: woensdag 10.00 – 11.30 uur

Iedereen is welkom! Je hoeft je niet aan te melden. Toegang is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

 
Kijk hier voor meer informatie   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S