de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuws van de Bibliotheek
S


Van 25 maart t/m 1 april 2022 is er volop aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden kinderen zich in een andere wereld. Ze beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen staat het thema Swipe, stap, sprong centraal en krijg je antwoord op vragen zoals: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Meer weten over de Media Ukkie Dagen?

 
Bekijk hier de Media Ukkie Dagen website   S
 
S

Op maandagavond 28 maart 2022 wordt om 20:00 uur weer een landelijk webinar georganiseerd voor ouders met kinderen in de leeftijd tot en met zes jaar. Het webinar wordt mede namens de lokale bibliotheek georganiseerd.

 
Meer weten en aanmelden   S
S
Mediasmarties
 

Het media-aanbod voor kinderen is enorm. En het verandert steeds. Hoe weet je wat geschikt is voor jouw kind? Mediasmarties stemt af op leeftijd en ontwikkelingsniveau van kinderen.

In de online gids vind je informatie over verschillende media om te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Je kunt onder andere zoeken op onderwerp, thema, leeftijd en soort medium. Ben je op zoek naar een specifiek medium? 

 
 
Duik in de online gids van Mediasmarties   S
 
Media-opvoeding (pdf)   S
S

Hoe ga jij in jouw gezin om met media? Hebben jullie afspraken gemaakt over het gebruik van de tablet, televisie en smartphone? Veel opvoedvragen gaan over mediagebruik. Met de tips in deze folders (pdf) help je je kind mediawijs opgroeien

 
 
Media Diamant   S
 
Spelend leren   S
S
Mediawolk
 

In deze mediawolk vind je allemaal vragen, antwoorden en ideeën over het mediagebruik van je kind. Kijk hoe jij het gesprek aan kunt gaan met je kind.  

 
Bekijk hier de hele Mediawolk   S
S
De Bibliotheek heeft nu ook een Instragram-pagina, speciaal voor jonge ouders. Met heel veel leuke boeketips. Leuk als je ons gaat volgen!
 
Bekijk onze Instagram   S
S
 
fb  
 
S