de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuws van de Bibliotheek
de Bibliotheek
0-6 jaar
6-12 jaar
Online Bibliotheek
Sinterklaas
 

Deze nieuwsbrief krijg je aangeboden van de Bibliotheek. De school van jouw kind(eren) heeft hem doorgestuurd. 
In deze nieuwsbrief vind je leuke leestips voor je kind. Want of je nu thuis blijft of op reis gaat, lekker lezen hoort bij de zomer. 

Fijne vakantie!

 
S

Wist je dat kinderen die 15 minuten per dag lezen, 1000 nieuwe woorden per jaar leren. Lezen is dus heel belangrijk voor de taalontwikkeling.  

Op school wordt er veel gelezen en voorgelezen. Kinderen oefenen iedere dag met taal. In de vakantie is er geen school. Belangrijk dat ze dan wel blijven lezen, want sommige kinderen vallen wel een heel AVI-niveau terug in de vakantie. 

Blijf dus ook in de vakantie lekker lezen. Laat de kinderen een paar boeken uitzoeken die ze zelf leuk vinden. Zelfs boeken onder hun AVI-niveau of stripboeken zijn goed. 
En ook leuk: laat je kind de borden langs de weg voorlezen, de menukaart in het restaurant of de folders van de bezienswaardigheden onderweg.  
Of houd een leuke leeschallenge. Wie de meeste bladzijden leest, wint een ijsje. 
Dan kunnen ze na de vakantie weer op hun oude leesniveau beginnen.

 
S
Vakantielezen
 

Vakantie is heel spannend voor kinderen. Je gaat naar vreemde landen en mensen hebben daar andere gewoontes. Ook in boeken kun je op avontuur.

Met 'Vakantielezen' kunnen jullie met het hele gezin spannende avonturen beleven. Ga op reis op Sprookjeseiland. Maak er een dolle boel van in Lachland. Of beleef mooie avonturen aan de Griezelkust.

 
Ga op reis en beleef de mooiste avonturen   S
 
S

Heb je geen zin in het gesleep met boeken, maar wil je wel lekker wat leesvoer meenemen op vakantie? Leen dan e-books en luisterboeken voor je kind, in de online Bibliotheek. Dat is helemaal gratis als je kind lid is van de Bibliotheek. 

 
 
e-books & luisterboeken 0-6 jaar   S
 
e-books & luisterboeken 6-12 jaar   S
S

Deze nieuwsbrief, speciaal voor ouders van kinderen op de basisschool, maken wij drie keer per jaar. Je hebt hem nu toegestuurd gekregen via school. Maar je kunt de nieuwsbrief ook direct ontvangen. Dan weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent van het laatste Bibliotheeknieuws. Je hoeft je alleen maar aan te melden. 

 
Meld je hier aan voor de nieuwsbrief   S
S
Kinderen gratis lid
 

Is je kind al lid van de Bibliotheek? Tot 18 jaar betalen kinderen helemaal niets voor hun biebpasje. Zelfs als ze de boeken een keer een paar dagen te laat inleveren betalen ze niets. Zo kunnen ze zoveel boeken lezen als ze willen of bijvoorbeeld lekker veel info opzoeken voor hun hobby of over het vakantieland waar jullie naar toe gaan. 

 
Lees hier hoe je kind gratis lid kan worden   S
S
S
 
fb  
 
S