de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuws van de Bibliotheek
de Bibliotheek
0-6 jaar
6-12 jaar
Online Bibliotheek
Agenda
 

Het is bijna Kinderboekenweek. Komen jullie langs in de Bibliotheek? Er is een spannende speurtocht. 
En in november is het de Week van de Mediawijsheid, met weer een interessante webinar voor ouders. 

 
S
Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen!
 

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park, vogels spotten of een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken. 

Ook in de Bibliotheek is er nu van alles te ontdekken over de natuur. Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) is er een spannende natuurspeurtocht, met leuke vragen, feitjes en geluidsfragmenten over de natuur. En natuurlijk kunnen jullie heel veel mooie boeken lenen over de natuur.

 
Kijk op onze site voor meer informatie   S
S
Like en Cancel
 

Op 4 november begint de Week van de Mediawijsheid. Het thema dit jaar: ‘Like en cancel’, over het stimuleren van sociaal gedrag online.

Landelijk webinar voor ouders
Vast voor in je agenda: dinsdag 8 november 20.00 uur is er weer een landelijke webinar voor ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool.
Wat doen kinderen online en hoe actief zijn ze? Hoe blijf je als ouder betrokken bij het mediagedrag van je kind zonder de privacy te schenden? Hoe laat je ze in vertrouwen los, maar blijf je in gesprek over hun gedrag online?

Denise Bontje van Mediasmarties geeft aan de hand van praktijkvoorbeelden tips om samen met je kind in gesprek te gaan. Meer informatie over deze webinar volgt binnenkort op de website van de Bibliotheek.

 
Hou onze website in de gaten   S
 
S
Karaoke lezen
 

Is je kind geen lezer? Ga eens Karaoke-lezen met Yoleo. Met Yoleo wordt de tekst voorgelezen en je kunt meelezen. Dat maakt lezen een stuk makkelijker.

Yoleo is ook leuk. Je verdient leespunten die je kind kan gebruiken om een virtuele kamer in te richten. 

 
Neem hier een kijkje bij Yoleo   S
S
Heb je even geen tijd om nieuwe boeken te halen in de Bibliotheek. Kijk eens bij de online Bibliotheek. Daar vind je heel veel leuke e-books en luisterboeken voor kinderen. Helemaal gratis als je kind lid is van de Bibliotheek. En gewoon thuis te downloaden op je laptop, tablet of e-reader.
 
 
e-books en luisterboeken 0-6 jaar   S
 
e-books & luisterboeken 6-12 jaar   S
S
Zelf mijn kind helpen. Dat wil ik kunnen!
 
Heb je vragen over taal of over de computer? Of wil je hulp?
Kom langs, de Bibliotheek helpt!
Het is gratis. Je hoeft geen lid te zijn.
 
 
Ja, ik wil hulp bij taal   S
 
Ja, ik wil hulp bij de computer   S
S
S
 
fb  
 
S