de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuws van de Bibliotheek
de Bibliotheek
Jeugd 0-6
Voor ouders
Online Bibliotheek
BoekStart
 
S

De laatste week van maart zijn er weer de Media Ukkie Dagen en is er volop aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen. Dit keer over balans en bewegen met media.

Hoe let je als ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten? En tussen stilzitten en actief bezig zijn? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Kortom, hoe beweeg je mét media?

 
Laat je inspireren op de website van Media Ukkie Dagen   S
 
S

Op dinsdagavond 28 maart 2023 is er een landelijk webinar georganiseerd voor (groot)ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar: 'Balans: bewegen met media'. 

Is er sprake van balans in mediagebruik en hoe krijg je en hou je de balans. Deelnemers aan het webinar krijgen tips om balans aan te brengen en daarnaast krijgen zij te zien welke media kinderen juist in beweging kunnen zetten.

 
Meer weten en aanmelden   S
S
Mediasmarties
 

Het media-aanbod voor kinderen is enorm. En het verandert steeds. Hoe weet je wat geschikt is voor jouw kind? Mediasmarties stemt af op leeftijd en ontwikkelingsniveau van kinderen.

 
Ga hier naar Mediasmarties   S
S

In plaats van een aparte kindertablet te kopen kun je ook je eigen tablet geschikt maken voor je kind. Dat scheelt weer een aankoop. Bovendien is de kans groot dat je eigen tablet een stuk beter is.

Op de website van de Consumentenbond lees je hoe je je tablet kindveilig maakt. 

 
Lees de tips van de Consumentenbond   S
S
Mijn computer is leuk: boekje en filmpje
 

Mijn computer is leuk is een beeldverhaal. Je kunt het voorlezen aan kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Je kunt het boekje downloaden of als pdf bekijken op de website.
Ook is er een filmpje van het boekje in het Nederlands en het Berbers, Turks en Arabisch.

 
Bekijk hier het boekje en het filmpje   S
S

Hoe weet je of een app of game veilig is voor je kind? En of het niet te moeilijk is. Met de checklist apps & games en filmpjes & tv-programma’s kun je zelf checken of het geschikt is voor jouw kind.

 
Download hier de checklist (pdf)   S
S
 
fb  
 
S