de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Collectie   |   Catalogus   |   Agenda   |   Nieuws   |   Openingstijden
 

De lente is begonnen. De tijd om er lekker op uit te trekken. De Bibliotheek heeft leuke tips verzameld. Van lekker lente lezen en reizen in vroeger tijden tot buitenboekentips en handige apps om vogelgeluiden of bloemen te herkennen. 

Kijk voor meer tips ook op onze website. 

S
 
 

Trek je er deze lente lekker op uit met je kinderen? Hoe leuk om onderweg liedjes te zingen samen. Op de fiets, op weg in de auto, of tijdens een dagje uit met de trein. Lekker samen zingen. 
Op de BoekStart-website vind je al die oude (en nieuwe) kinderliedjes bij elkaar. Om helemaal in de stemming te komen. Of om weer even je geheugen op te frissen. 

 
Naar de liedjes   S
 
S
 
 

We gaan tegenwoordig allemaal op vakantie. Vroeger was dat alleen weggelegd voor de rijken. Wil jij weten hoe mensen vroeger vakantie vierden en hoe mensen lang geleden reisden? Duik dan eens in oude krantenberichten op Delpher.

 
Duik eens in Delpher   S
 
S
 
 

Bent u 66 jaar of ouder en heeft u geen hoog inkomen? En wilt u wel eens een dagje op stap, met een vriendin of met de kleinkinderen. Vraag dan nu de gratis ov-pas aan. Bij het Oefenplein kunnen we u helpen met het aanvragen. 

 
Kijk hier voor informatie over het Oefenplein   S
 
S
 
 

Herken je dat, tijdens een mooie wandeling hoor je overal vogelgeluiden. Je zou best wat meer willen weten hierover. Welke vogel maakt nu dat bijzondere geluid? En welke vogel hoor je overal bovenuit?

Kijk eens op DigiSnacks. Dat zijn korte video's waarin telkens één online tool of app wordt uitgelegd. In deze DigiSnack leer je van alles over vogels herkennen met BirdNET.

 
Ga hier naar de Digisnacks met vogelgeluiden   S
 
S

Met deze tips ben je in een mum van tijd een echte tuinier.

 
Tuinboek
Duurzaam tuinieren   S
 
Tuinboek
Diervriendelijk tuinieren   S
Jeugdboek
Maak je eigen moestuin   S
 
Filmpje
Maak van je tuin een vogelparadijs   S
S
 
 

In Stichtse Vecht gaat het taalwandelen weer van start. Met taalwandelen gaat het taal oefenen hand in hand met lekker wandelen. Een klein groepje wandelt iedere week een uurtje rondom de eigen woonplaats. Voor deze taalwandelingen zoeken wij nog enkele begeleiders.

 
Meer weten? Kijk hier   S
 
S

Half maart moesten we melden dat de Bibliotheek Vinkeveen de zelfbedieningsuren moest stoppen. Nu kunnen we gelukkig melden dat de zelfbedieningsuren weer terugkomen. Vanaf 3 april is de Bibliotheek weer open met zelfbediening!

Dankzij medewerking en samenwerking met Thuiszorg De Ronde Venen, die vanaf 1 april haar intrek neemt in de ruimte naast de Bibliotheek, kan de Bibliotheek dagelijks vanaf 9 uur open met zelfbediening.

De openingstijden vanaf 3 april zijn:
Maandag 9.00 – 17.00 uur (9.00 – 14.00 zelfbediening)
Dinsdag 9.00 – 17.00 uur zelfbediening
Woensdag 9.00 – 17.00 uur (9.00 – 14.00 zelfbediening)
Donderdag 9.00 – 16.00 uur zelfbediening
Vrijdag 9.00 – 17.00 uur (9.00 – 14.00 zelfbediening)

 

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S