de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Collectie   |   Catalogus   |   Agenda   |   Nieuws   |   Openingstijden
 
S
 
 

Heb je vragen over de energietoeslag? Wil je weten of je de energietoeslag kunt aanvragen? Of heb je hulp nodig bij het invullen of aanvragen? De Bibliotheek helpt, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

 
Kijk hier hoe de Bibliotheek kan helpen   S
 
S
 
 

Iedereen boven de 66 jaar met een laag inkomen kan een gratis OV-abonnement aanvragen.

Met dit abonnement kunt u in de hele provincie Utrecht gratis gebruik maken van de bus, tram, buurtbus en flex-diensten van U-OV en Syntus Utrecht. U kunt doordeweeks na 09.00 uur reizen en in het weekend en op feestdagen de hele dag. De proef met gratis OV loopt tot 9 december 2023. Dat is dus meer dan een jaar!

 
Lees meer over gratis OV   S
 
S
 
 
Wat is het liefste dier? De oudste boom? Of het harigste beest? Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) kun je het ontdekken in de Bibliotheek. Dan staat namelijk alles in het teken van de natuur: Gi-Ga-Groen! In de Bibliotheek kun je alles vinden over dieren, planten en het klimaat overal ter wereld! Want er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. 
 
Lees meer over de Kinderboekenweek   S
 
S
 
 

Leef en de Bibliotheek organiseren dit najaar een aantal themabijeenkomsten rondom geld. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over diverse thema’s zoals zorgverzekering, toeslagen, pensioen en de financiële administratie.

 
Hier vind je alle thema's en bijeenkomsten   S
 
S
 
 

Ben je geen lid van de Bibliotheek, maar wil je wel soms een boek lenen of een kopietje maken? Dan is er nu de bezoekerspas.

Met een bezoekerspas zit je niet aan een abonnement vast. Je betaalt eenmalig € 5,00 voor een pas en daarmee kun je af en toe een boek, tijdschrift of dvd lenen. Je betaalt per uitlening.
Ook kun je met een bezoekerspas kopiëren of printen in de Bibliotheek. Je betaalt per kopietje.

 
Lees hier meer over de bezoekerspas   S
 
S
 
 

Bijna 50 organisaties in de regio – waaronder De Ronde Venen – gaan zich inzetten om laaggeletterdheid terug te dringen. Dat hebben ze afgesproken in het Taalakkoord regio Groot-Amsterdam. Half september hebben 8 gemeentes en bijna 40 maatschappelijke organisaties deze overeenkomst ondertekend.

 
Lees hier meer over het Taalakkoord   S
 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S