de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Collectie   |   Catalogus   |   Agenda   |   Nieuws   |   Openingstijden
 

De Bibliotheek is er voor iedereen. Of je nu een boek wilt lenen, een cursus wilt volgen, vragen hebt over je belastingaangifte of gewoon de krant wilt lezen met een kopje koffie. Je kunt altijd bij ons binnenlopen.

Laat je inspireren door de tips in deze nieuwsbrief Of kijk op de website voor meer informatie.

S
 
 

We willen allemaal dat onze kinderen gezond opgroeien met media. Hoe doe je dat? Op 22 maart is er een online webinar voor ouders van jonge kinderen: 'Bewegen met media'. Meld je snel aan.

 
Meer info en aanmelden   S
 
S
 
 

Dyslexie stopt niet na de basisschool. Zit je op de middelbare school en ben je dyslectisch? Al die boeken lezen kan dan een extra uitdaging zijn. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je.

 
Kijk hier wat de Bibliotheek voor je heeft   S
 
S
 
 

Belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen, het gaat allemaal digitaal. Heb je thuis geen computer of vind je het lastig om aangifte te doen? De Bibliotheek helpt je verder. Kom naar de Bibliotheek of download het stappenplan op de website. 

 
Kijk hier welke hulp er is   S
 
S
 
 

Computers, smartphones en tablets vragen om onderhoud. Ze worden blij als u een ‘digitaal schoonmaakdoekje’ over ze heen haalt. Het voorjaar is daar een mooi moment voor. De Bibliotheek helpt een handje.

 
Kijk hier voor de hulp   S
 
S
 
 

'Ik ben alles' is het thema van de Boekenweek dit jaar. 
Ik ben mijzelf, maar wie ben ik eigenlijk? Een heel actueel thema waar veel mensen mee worstelen. Boeken kunnen een antwoord geven op deze vraag. In boeken kruip je in de huid van karakters die je niet bent of niet kent. Op de website vind je heel veel boeken over dit onderwerp. 

 
Laat je inspireren   S
 
S
 
 

Wil je (weer) vrijwilligerswerk doen en spreekt het je aan om gezinnen leesplezier te brengen en kinderen zo te ondersteunen in hun taalontwikkeling? Dat kan bij Taalvisite. In 15 weken ga je met kind én ouders aan de slag met taal. Voorlezen, praten, spelletjes doen.

 
Meer weten? Kijk hier   S
 
S
 
 

Vanaf 13 maart stoppen we met het uitlenen van:
- Films (dvd’s en blu-rays)
- Games
- Luisterboeken op cd’s

Wil je films, games of luisterboeken blijven lenen? Kijk op de website voor alle alternatieven.
 
Meer over films en games lenen   S
 
S
 
 

Tussen maandag 13 maart en vrijdag 17 maart wordt de Bibliotheek Maarssenbroek verbouwd. 

De Bibliotheek blijft gewoon open. 

Wel kan er overlast zijn. Soms zal een deel van de collectie niet goed bereikbaar zijn. En er zal zo nu en dan wat geluidshinder zijn. We hopen op je begrip hiervoor.

 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb  
 
S